Programma 2019

Zaterdag 9 november

Kaartjes kopen voor het Sinttheater (23 november middag) en Sinthuis (30 november middag)
Om 09.30 uur gaan de deuren van het VVV aan de Markt 24 in Wijk bij Duurstede open voor de kaart verkoop van het Sinttheater € 4,50 per stuk (23 november) en voor Sint thuis – € 2,– per stuk , kinderen tot 2 jaar gratis (30 november).
Voor beide geldt dat er maximaal 8 kaartjes per persoon kunnen worden gekocht.
Er is een pinkassa en een kassa voor contanten (graag gepast betalen).

Zaterdag 23 november

Intocht van sinterklaas
Lang wachten maar op zaterdag 23 november om 10.30 uur kom ik samen met mijn Pieten, natuurlijk met de toeterpieten, danspieten en een boot vol snoep en cadeautjes aan.
Komen jullie ook? Om 12.00 uur bij het stadhuis ontvangst door de Burgemeester.

In de middag is er een theater voorstelling in het theater Calypso met de titel “De Pietenklas viert feest!”
Er zijn weer nieuwe avonturen te beleven van de Pieten in de Pietenklas.
Leerling Hoofdpiet is in de pen geklommen en maakte “De Pietenklas viert feest”.
“Drukke Piet” is jarig en dat moet natuurlijk gevierd worden. Er lopen alleen allerlei zaken mis waardoor het net lijkt dat er helemaal geen feest komt! Maar niets is wat het lijkt en er volgt natuurlijk een knalfeest.
Bijna loopt alles nog mis, want tijdens de voorbereidingen raakt de ring van Sint zoek.
Natuurlijk zijn alle leerling pieten weer aanwezig in de klas: de slimme pieten, de ik snap het niet pieten, de plaspiet, de verlegen piet , opa piet, de helpende handen pieten enz..
Ook smulpiet en Kolonel Generaal Majoorpiet willen de voorstelling niet missen!
En vanzelfsprekend komen Sint en z’n tantes ook feest vieren met drukke piet.

Theater – € 4,50 uur per persoon

1e voorstelling om 13.15 uur
2e voorstelling om 14.30 uur
3e voorstelling om 15.45 uur
4e voorstelling om 17.00 uur

Wedstrijd voor de scholen.

 Vanuit Sinterklaas een groot verzoek!!
Ik ben een klein beetje verdrietig, want de ring die ik altijd om heb als ik naar Nederland kom, is spoorloos verdwenen! Willen jullie voor mij een nieuwe ring maken? Het mag een echte zijn die ik om kan doen, of juist een hele grote, of geschilderd, geknipt en geplakt. De crea Piet heeft een voorbeeldje gemaakt hoe de ring kan worden, maar het mag natuurlijk ook helemaal anders! Tijdens de intocht mag je je ring inleveren bij de ophaalpieten!
De makers van de 10 allermooiste, leukste, gezelligste, grappigste ringen voor de Sint, mogen op zaterdagochtend 30 november met mij en mijn Pieten komen ontbijten. Enne…dan mag je mij en mijn Pieten ook heel zachtjes wakker maken!

Zaterdag 30 november

Sintthuis
Kijken bij Sinterklaas thuis op het kasteel Duurstede – € 2 per persoon (kinderen tot 2 jaar gratis).
Dus op zaterdag 30 november mag je stiekem kijken waar Sint woont en slaapt als hij in onze stad is. Dit jaar woont Sint weer in kasteel Duurstede. Om 13.30/ 14.30/ 15.30/ 17.00 en 18.00 uur mag je een kijkje komen nemen op het kasteel. Daar is natuurlijk niet alleen de Sint, maar zijn ook alle Pieten hard aan het werk en Toeterpieter zijn er natuurlijk ook!  Kaartjes voor dit bezoek zijn vanaf zaterdag 9 november te koop bij de VVV. De kaartjes kosten € 2,- en hebben een kleurtje per gekozen tijd.  Kinderen tot 2 jaar kunnen zonder kaartje mee naar binnen. Koop snel een kaartje, want vol is vol!!!

Woensdag 4 december

In het Calypso theater de film: “Waar is het grote boek van Sinterklaas?”  De film start om 14.00 uur maar vanaf 13.30 uur is er al een gezellige Sint Sing In. Na afloop van de film wordt er ook nog vrolijk gezongen. Kaarten kosten €6,- en zijn verkrijgbaar bij www.calypsotheater.nl en bij van Ginkel Muziek ( 0343-591030).

Vrijdag 6 december

Uitzwaaien van Sinterklaas en z’n Pieten, want we moeten dan echt terug naar Spanje. We verzamelen om 18.00 uur bij het Kasteel Duurstede. Neem vooral je lampionnetje mee enne de Toeterpieten zijn er natuurlijk ook weer.